Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gyarmati Ferenc írásai

Gyarmati Ferenc írásai

A nauvoo-i nyomdafelgyújtás

az Amikor a mormon csenget c blogban

2019. december 09. - Gyarmati Ferenc Miskolc

Az Amikor a mormon csenget c blog:
https://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9144772&na_order=

Összes írásaim, képeim, videóim az interneten

http://gyarfermiskolc.blog.hu/2017/08/06/osszes_irasaim_kepeim_videoim_az_interneten


2019.12.08.
Ijesztő, amit találtam. Az a benyomásom, hogy ez az ember, Maxval, hazudik.
Jó szándékból? Azt feltételezem, hogy igen, ami gyomorfelkavaró.
Tehát nem azért hazudik, mert rosszat akar, hanem azt hiszi, hogy jót akar.
Azt hiszem, azt, hogy ne vegye észre, hogy hazudik, azt úgy oldja meg, hogy mellékes körülménynek tekinti, mintegy nem is foglalkozik vele.
De mindezek a gondolatok úgy tűnik, oda vezetnek, hogy Maxval biz értelemben őrült. Egy zombi.
Amikor kiderül Maxval-ről, hogy hazudik, nem történik semmi, mintha nem lenne jelentősége. Maxval nem sértődik meg, ha hazugnak nevezik, nem vitatja, nem háborodik fel. A vitapartnere sem túráztatja magát rajta, hogy megijedjen azon, hogy partnere hazudik, úgy tűnik, hogy nem jut eszébe, hogy segítsen ezen az emberen, aki, úgy tűnik, bajban van.
Tehát, azt kell látnom, hogy Maxval itt hazudik.
Ahol arról van szó, hogy a végrehajtó hatalom az adott esetben törvényhozó jogkörrel döntést hoz egy ügyben, majd annak végrehajtására megbízza a rendvédelmi szervet a törvénysértés felszámolására. Jelen esetben az utasítás nyomdagépek megsemmisítésére szólt (egyszerűbb volt egy üzem gépparkját megsemmisíteni, mint az üzemet lezárni, vagy őrizet alá venni? Maxval előadásában szó nincs arról, hogy ő egy tökéletesen törvényes, akár, tökéletesen igazságos intézkedésről számol be. A résztvevőket is másképp adja meg, mint ami a helyzet szempontjából lényeges (az intézkedést nem az utasítást kiadó hívei, hanem a rendvédelmi erő hajtja végre) , és, kis, lényegtelennek látszó valótlanságokat is kever a történet előadásába (az utasítás nem az üzem, hanem a gépek megsemmisítését írta elő, az utasítást kiadó szerv nem vett részt az intézkedésben) , ahhoz elég, hogy a lényeg helyett tovább terelje a figyelmet vmi lényegtelen felé.
Az ügy áldozatát feljelentették, ezért letartóztatták, majd felmentették, majd újabb feljelentésre törvénytelenül tartóztatták le újra.
Maxval (518, idézve a 529-ben)
1844-ben Smith polgármesterként néhány hívével együtt megtámadta a helyi mormonellenes lap szerkesztőségének épületét és felgyújtotta azt. Az állami hatóságok letartóztatásba helyezték a Carthage városi börtönbe. 1844. június 27-én egy felfegyverlezett mormonellenes csoport megtámadta a börtönt, lövöldözés kezdődött, melyben maga Smith is halálos sebet kapott.”

Akit tovább érdekel a történet, íme MaciLaci prezentálásában az Amikor a mormon csenget c blogban

MaciLaci68 (529)

„Sajnos az Egyházon belül megjelent a széthúzás, volt akit megfeddtek és volt akit kiközösítettek. Néhányuk a mormonok ádáz ellensége lett. Ez még olajat tett a tűzre, mert egyébként is mormonellenes hangulat volt.

1844 június 10-én a hat férfi kiadott egy rágalomújságot „Nauvoo Expositor” néven. Nagy feltűnést keltett mivel nyíltan rágalmazta a közösség számos kiváló polgárát.

Mivel az illinois-i törvényhozás a Nauvoo városának adott kartában garantálja a város önrendelkezését, „azt, hogy meghatározhatja mi minősül zavarkeltésnek, és megakadályozhatja és ugyanakkor megszüntetheti azt”, a városi tanács körülbelül 14 órán át ülésezett, bizonyítékokat szerzett, utánanézett a kartában és zavartkeltőnek nyilvánította a kiadványt és elrendelte, hogy a polgármester (Joseph Smith) szüntesse meg a zavar okát.

A próféta pedig kibocsátott egy rendeletet a város békebírójának, hogy „semmisítse meg a nyomdagépet és minden utcán található újságot és rágalmazó röplapot égessenek el, melyet a fent nevezett társaság adott ki.” A békebíró végrehajtotta a rendeletet, de lerombolta az épületet is pedig arra nem volt parancsa.

Joseph Smith-t és testvérét bevádolták az újság kiadói, hogy megsértették a sajtószabadságot, ezért letartóztatták.,kihallgatták, majd felmentették őket. A letartóztatást írók sokasága ítélte el.

De a gyűlölet tüze melyet oly régóta szítottak, tombolva tört ki. A próféta ellenségei érintkezésbe léptek Thomas Ford kormányzóval, túlzó történeteket meséltek neki, mire a kormányzó Carthage-be kérette Josephet és Hyrumot, ahol az irántuk való ellenségeskedés különösen erős volt. Megígérte:”Garantálom a biztonságát minden olyan személynek, akiket Nauvoo-ból hoznak ide, akár bírósági tárgyalásra, akár tanúként a vádlottak padjára.”

Joseph Smith válasza:”Nem merünk jönni, bár kegyelmes uram védelmet ígér. ……Uram, nem merünk eljönni, mert életünk veszélyben lenne, és nem vagyunk vétkesek semmilyen bűntett elkövetésében.”

A próféta tudta mit beszél. Bár 37 esetben tartóztatták le és mentették fel, az utolsó bejegyzése a naplójában így szólt:” Megmondtam Stephen Markhamnek, ha engem és Hyrumot most elvinnének, lemészárolnának bennünket, vagy ha nem így lenne, nem lennék Isten prófétája.”

Gondolt arra hogy nyugatra szökik, de néhány barátja tanácsára mégis Carthage-ba ment. Fivérének ezt mondta:”Lemészárolnak bennünket.” Ezenkívül más figyelemre méltó megjegyzést tett:”Úgy megyek, mint bárány a vágóhídra, mégis olyan nyugodt vagyok, mint a nyári reggel. Lelkiismeretem tiszta. Nem vétkeztem sem Isten, sem ember ellen.. Ártatlanul fogok meghalni és még elmondják rólam: hidegvérrel gyilkolták meg.”

Carthage-ba árulás miatt letartóztatták és hamis elfogatási paranccsal börtönbe vetették őket. Amikor a törvénytelenség miatt Ford kormányzónál tiltakoztak, ő azt felelte, hogy nem az ő kötelessége közbelépni, mivel a foglyok a törvény kezében vannak. Ezért az ügyet továbbította a helyi igazságügyi elöljáróhoz, aki történetesen a csőcselék egyik vezetője volt és javasolta, hogy a Carthage-i szürkeruhásokat használják fel börtönbüntetésük végrehajtására.

Joseph Smith kieszközült egy kihallgatást a kormányzónál. Aki megígérte neki, hogy megvédi a tömegtől, amely akkorra már gyülekezett Carthage-ban. Továbbá a kormányzó biztosította Josephet, ha ő, a kormányzó az ügy kivizsgálása érdekében Nauvoo-ba megy, ahogyan azt Joseph kérte, a prófétát is magával viszi.

Mindezek ellenére Ford kormányzó június 27-én reggel elment Nauvoo-ba, otthagyva a 4 bebörtönzött embert, miközben a csőcselék a város terén táborozott.

A többit tudjuk, nem mesélem tovább. (Megölték a prófétát és testvérét)”

A bejegyzés trackback címe:

https://gyarfermiskolc.blog.hu/api/trackback/id/tr9715344288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása