Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gyarmati Ferenc írásai

Gyarmati Ferenc írásai

A Chachapoya indiánokról az Amikor a mormon csenget c blogban

2019. december 08. - Gyarmati Ferenc Miskolc

az Amikor a mormon csenget c blog
https://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9144772&na_order=

Összes írásaim, képeim, videóim az interneten

http://gyarfermiskolc.blog.hu/2017/08/06/osszes_irasaim_kepeim_videoim_az_interneten




MaciLaci68 (493)
„Tegnap
[2007]volt ][ egy film a Dél-amerikai chachapoya "indiánokról". Magasak, szőkék vagy vörösek, semmi közük az indiánokhoz, i.sz 800 körül érkezhettek az Amazonas vidékére. Kelták és főníciaiak voltak. A film teljesen tudományos volt. Ugyanígy Léhiék is kivándorolhattak és még sokan mások.”
Valaki más is hozzászól (495) : „A chachapoya nép az Andokból vándorolt az Amazonas vidékére.”
MaciLaci68 (511)
Egyébként a chachapoya dolog tudomásom szerint nem mormon magyarázat. Ez az én logikus következtetésem volt a tévében látottak után.
Tehát akkor azt mondjátok hogy ezek az "indiánok" annak ellenére hogy pontosan úgy néznek/néztek ki mint az európaiak, valamint a kultúrájuk is egyezik a főníciai/kelta-val, mégiscsak ugyanolyan indiánok mint a többi?”
Maxval (513, idézve az 514-ben)
A fehér bőr lehet sok minden miatt.”
MaciLaci68 (514)
Például ? És a kultúrájuk”?
„Ezeknek az indiánoknak az európai származása teljesen magától értetődő. Ha a DNA vizsgálat ezt nem igazolja, akkor ez bizonyíték arra hogy még nem sok mindenre jó ez a fajta vizsgálat.”
MaciLaci68 (526)
„Chachapoya indiánokról film

2007 május 2. ~20.00 m2

Mikor a spanyolok az amazonas mellett mentek az Andok felé, akkor találkoztak ezekkel az „indiánokkal”. Szőke, magas és 1 arasszal magasabbak voltak a spanyoloknál.

A film alapján a modern kutatások a következőket állapították meg:

Hajórajzokat találtak náluk melyek pont úgy néznek ki mint a főníciaiak árbócos hajói.

Ugyanolyan hatalmas téglafalakat építettek mint a főníciaiak

Sziklafalba vájt „polcokon” helyezték el a térdelő múmiáikat, és ugyanúgy díszítették őket, mint a főníciaiak. Dél-Amerikában ez teljesen szokatlan volt.

Zenéjuk még most is főníciai (egyik kézzel furulya, másik kézzel dob)

Ismerték a trepanációt (koponyalékelés). Viszont a főníciaiak nem ismerték. A film szerint a főníciaiak kereskedők voltak, ezért a Rómával vívott harban a kelták voltak a zsoldosaik. Mivel Róma feléjük kerekedett, talán egy csapat főníciai és kelta új haza után nézett és elindultak Amerikába. A főníciaiak hajó alkalmasak voltak erre. Ilyen hosszú utat már tettek is meg többször a Földközi-tenegeren át az afrikai partok mentén dél felé.

A chachapoyák ugyanolyan házat építettek mint a kelták (kör alakú, kb, 7 méter átmérőjű)

A chachapoyák levágták az ellenség fejét és ezzel díszítették a házaikat. Pontosan mint a kelták.

A chachapoyák DNA vizsgálata folyamatban van. (nem tudom mikor készült a film)

Jelenleg Peruban élnek a chachapoyák leszármazottai (gringoita/gringoitó) és nem néznek ki indiánnak. Mutattak egy 10év körüli fiúcskát: vörös hajú, szeplős, fehér bőrű, teljesen európai vonásokkal. Ha egy hasonló korú ír gyereket mellé tettek volna, senki sem mondta volna meg melyik-melyik.

A film nem vont le különösebb következtetést, sok mindent a néző fantáziájára bízott, de azt állapította meg hogy a chachapoyák felfedezése dél-amerika ősi népeinek történetét új alapokra helyezheti.

Szóval, ezt láttam a tévében és olyan érdekes volt hogy a fentieket leírtam. De sajnos nem láttam elejétől és a hasonlóságok közül biztos sokat kihagytam mert nem vagyok valami gyors az írásban. Egyébként már többször találkoztam azzal hogy európaiak jóval Columbus előtt eljutottak tengeri úton Amerikába. Ezekről egyre több tudományos bizonyíték van. Ez nyilván nem bizonyítja Léhiék utazását, de megerősíti hogy lehetséges volt.

A film még azt is megállapította hogy rengeteg leletet rejthet még az Amazonas, mert a népek akik a partján éltek felélve a vegetációt, távolabbra mentek és a korábbi településeiket elöntötte az Amazonas.”



A bejegyzés trackback címe:

https://gyarfermiskolc.blog.hu/api/trackback/id/tr2615344222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása